Президентът на компанията LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар

...
 Президентът на компанията LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар
Коментари Харесай

Бернар Арно е най-богатият европеец и според Bloomberg

 Президентът на компанията LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy Бернар Арно със положение от 70,7 милиарда $ е най-богатият човек в Европа. Той изпреварва испанеца Амансио Ортега, създател на групата Inditex, измежду чиито марки са Zara и Massimo Dutti, оповестиха Bloomberg и Българска телеграфна агенция.
По данни на организацията Арно е излязъл и на четвърто място в листата на най-богатите хора на планетата. Трите първи места в рейтинга на американската организация заемат американци - шефът на Amazon Джеф Безос, създателят на Microsoft Бил Гейтс и президентът на капиталовия фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет. Техните положения са надлежно 121 милиарда $, 91,3 милиарда $ и 86,3 милиарда $.

На пето място след Арно в този момент е Ортега с благосъстояние от 70,2 милиарда $.

Преди месец американското списание Forbes разгласи своята ранглиста на най-заможните хора в света. Според нея шефът на колоса в онлайн търговията Amazon Джеф Безос е отпред със 112 милиарда $, а Арно е най-богатият европеец със положението от 72 милиарда $.

Предишният водач Бил Гейтс, създател на Microsoft, е слязъл в класацията на Forbes на второ място с 90 милиарда $. Трети е вложителят Уорън Бъфет с 84 милиарда $.

Пети остава създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг със 71 милиарда $.

Значителни загуби през 2017 година е понесъл американският президент Доналд Тръмп, който е слязъл от 544-то до 766-то място в класацията със своите 3,1 милиарда $.

Най-богатият руснак към този момент е Владимир Лисин, който управлява съветския стоманодобивен тръст НЛМК. Той измества газовия магнат Леонид Михелсон. Според Frobes 2208 доларови милиардери са имали общо 9,1 трлн. $ - с 18 % повече от предходната година. В класацията на американското списание за първи път влизоха 259 души, като това е първата година, когато тя включва и жители на Унгария и Зимбабве. Най-много са жителите на Съединени американски щати (585 души) и Китай (373 души).
По публикацията работи: Божидарка Чобалигова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР